Up next


Bătălia de la Mărășești (6 august - 3 septembrie 1917) / Primul Război Mondial

1 Vizualizari
admin
0
Data publicare : 02 Dec 2020 / In Other

Seria Primului Război Mondial continuă cu o nouă bătălie de pe frontul românesc, și anume, Bătălia de la Mărășești. Sângeroasa bătălie va reprezenta cel mai mare succes reputat de fortele române în vara lui 1917.

Primii companioni din istorie au fost cei ce acum doua milenii formau cavaleria de elita a lui Alexandru Macedon, faimoșii “Hetairoi”. Faima și prestigiul lor au dăinuit secole, fiind amintiți mereu ca un standard de excelenta și onoare, iar acum și noi le împrumutam numele cu intenția de a invoca acelasi standard.


Dorim sa facem videouri obiective, de calitate, să prezentăm subiecte ce ne pasionează și de care credem că mai sunt și alți tineri pasionați în țară. Vom aborda pentru început tema „România în Primul Război Mondial” și sperăm că videourile noastre vor fi mai distractive decât lecțiile de istorie de la școala, din moment ce ne adresam în special publicului larg, dornic să învete despre țara noastră.


Ne propunem sa fim mai mult decat un canal de Youtube, asa că suntem deschiși alăturării altor membrii, ba chiar dorim să strângem tineri cu pasiuni asemănatoare cu ale noastre. Dacă ești interesat de cultură, artă, identitate, istorie europeană și română, ne poți scrie că dorești sa te alături echipei noastre. (Ori ca editor sau daca vrei să înveți să editezi, ori pentru a ne ajuta cu documentarea, ori pentru a participa la discuții interesante și dezbateri pe teme ce te pasionează).

Membrii echipei: Vlad Purcărescu
Diana Enoiu
Mihnea Vorovenci
Alex Balaci

Contact: [email protected]

Informatiile au fost extrase din urmatoarele carti:
Glenn E. Torrey, România în Primul Război Mondial
Valeriu Avram, Razboiul aerian deasupra Romaniei, 1916-1919
Constantin Kirițescu, Istoria Războiului Pentru Întregirea României
Ion Giurcă, Armata Română de la București la Mărășești 1916-1917
Keith Hitchins, România 1866- 1947
Dumitru Preda, Nicolae Ciobanu, Bătălia de la Mărășești

Muzica: Kevin MacLeod Constance
Kevin MacLeod Constancy Part Three
Kevin MacLeod Five Armies
Kevin MacLeod The Descent

#Romania #România #Patriot #patriotism #Primul Război Mondial #primul razboi mondial #razboi
Vezi mai multe
0 Comments sort Sortare dupa

Facebook Comments

Up next