Up next


Documentar-dezbatere despre Ecaterina Teodoroiu la Dosar România, de 1 Decembrie, la TVR1

0 Vizualizari
admin
0
Data publicare : 13 Jan 2021 / In People & Blogs

De Ziua Naţională, la #TVR1, documentarul-dezbatere „Cine ești tu, Cătălina?”, despre Ecaterina Teodoroiu, este propunerea lui Cornel Mihalache pentru ediţia specială Dosar România.

Alcătuit din documente, fotografii, mărturii, arhive de război, interviuri cu istorici de marcă, documentarul creionează un portret al acestui personaj feminin, „cel mai tragic, dar poate și cel mai fără de pată din istoria noastră” (Cornel Mihalache). Documentarul caută să aducă un răspuns la întrebarea: „Cum s-a format acest mit feminin, aproape singular în istoria noastră?”

Alături de Regina Maria, Ecaterina Teodoroiu este o eroină veritabilă, care și-a asumat rolul de soldat în prima linie, alături și în fruntea subordonaților săi bărbați. A căzut în cele mai grele lupte din vara anului 1917. Moartea a plasat-o în legendă, deşi faptele Ecaterinei erau cunoscute de mult.

https://www.instagram.com/tvr1.ro/
http://www.tvr.ro
http://www.tvrplus.ro
http://youtube.com/tvrcanaluloficial

Toate drepturile de proprietate intelectuală aparțin #TVR. Conținutul nu poate fi copiat, postat pe niciun canal media online sau pe rețele sociale fără acordul TVR.

TVR este marca înregistrată și este protejată.

#TVR1 #Romanian Television #TVR #Ecaterina Teodoroiu #documentary movie
Vezi mai multe
0 Comments sort Sortare dupa

Facebook Comments

Up next