Up next


Ieromonah Pantelimon Muntean ucenicul părintelui Arsenie Boca 03 04 2016

1 Vizualizari
admin
0
Data publicare : 28 Nov 2020 / In Other

Ieromonah Pantelimon Muntean - născut la data de 10.11.1925 și adormit la data de 30.07.2017 la Mănăstriea Turnu Prahova.
Înmormântat la mănăstirea Ghighiu, Prahova unde a fost duhovnicul maicilor timp de trei decenii. A fost ucenicul Părintelui Arsenie Boca, fiind călugărit la Mănăstirea Sâmbăta de Sus. A fost prigonit, exilat și închis în perioada comunismului timp de 15 ani. A plecat la Domnul știind ora și ziua plecării, precum altădată știau sfinții din pateric. Pe părintele l-a caracterizat smerenia, deplina ascultare, dar și puterea de a duce mai departe misiunea sa la A doua Venire a Domnului Iisus Hristos, spunând că România este țara aleasă de Dumnezeu pentru ziua Judecății, motiv pentru care poporul român este chemat să ducă la îndeplinire această misiune sfântă a sa.
Ieromonah Pantelimon Muntean (10.11.1925 - 30.07.2017), părintele nostru drag care ne-a învățat, ne-a povățuit, ne-a îndrumat, ne-a ascultat și spre cele cerești, spre bucuria Veșnică, spre lucrarea cea sfântă pe care Dumnezeu o are cu poporul român prin lucrarea de taină a lui moș Ilie,a părintelui Arsenie Boca și a părintelui Pantelimon, a plecat la Mântuitorul Iisus Hristos la ora 17, duminică 30.07.2017. La zece minute după adormirea sa am fost acolo, am dat mesaje, neputând scrie altceva decât: părintele nu mai e. Și da, nu mai era așa cum îl știam, era în Bucuria cea Veșnică a Domnului noastru Iisus Hristos pentru care fără de încetare a trudit în această viață: prin crucea călugăriei, a închisorii, a exilării, ale persecuțiilor și bătăilor, a jignirilor și a a toată nedreptatea pe care doar sufletul lui smerit o știa, căci niciodată nu s-a plâns, niciodată nu a cârtit...ci le-a primit pe toate cu și mai multă bucurie, le-a răbdat pe toate ca să câștige CERUL ÎNALT, mântuirea sufletului, BUCURIA VEȘNICĂ A DOMNULUI ȘI DUMNEZEULUI nostru IISUS HRISTOS..... pentru că părintele înțelesese că la final primim CUNUNA, cununa faptelor ce le-am făcut...căci adesea ne spunea: „veți găsi acolo, ce ați făcut aici”. Altădată ne arăta icoanele sfinților, căci chiliuța sa de la mănăstirea Turnu, unde a fost exilat de la mănăstirea Ghighiu, era plină cu sfinte icoane...„îi vedeți și ei au fost oameni”....multe ne spunea BUCURIA mea.
Am avut lângă noi un SFÂNT, a plecat dintre noi un SFÂNT PĂRINTE. Pentru mine și sufletul meu, a plecat BUCURIA MEA!
A fost înmormântat marți la Mănăstirea Ghighiu, în cimitirul mănăstirii.
A iubit și a lucrat doar pentru mântuirea poporului român, a vorbit despre familie și toți românii plecați în afara țării. A îndemnat pe toți românii să se întoarcă în țară...spunea adesea...vin la mine, uite și sunt otrăviți, mănâncă numai otrăvuri. Despre părintele încă nu a început să se vorbescă...deabia de acum....
A spus ora cu exactitate la care va pleca din această lume, venind însuși Mântuitorul Iisus Hristos să-l întâmpine! O BUCURIE pentru cei ce l-am cunoscut, o bucurie pentru cei ce vor să-l cunoască, căci sfinții din ceruri de sus ne ajută mai mult!
Dumnezeu să-l ierte și cu sfinții și drepții care din veac bine i-au plăcut Lui să-l așeze!
Să avem rugăciunile Părintelui nostru Pantelimon. Doamne Iisus Hristose, Fiul lui Dumnezeu pentru sfintele nevoințe al părintelui nostru Pantelimon, miluiește-ne pe noi! I

Vezi mai multe
0 Comments sort Sortare dupa

Facebook Comments

Up next