Up next


Mandinga - Zaleilah (Eurovision Song Contest 2012)

0 Vizualizari
admin
0
Data publicare : 11 Dec 2020 / In Other

Mandinga a reprezentat România la Eurovision Song Contest în anul 2012, competiţia desfăşurându-se în Azerbaidjan, la Baku. Deşi trupa era alcătuită din șapte artiști, doar șase au putut urca pe scenă, din cauza regulilor concursului. Mandinga s-a clasat pe locul 3 după prima finală Eurovision Song Contest, dar a terminat pe locul 12 finala din Baku. În ciuda unei susineri masive din partea presei internaționale și a unui val de simpatie venit din toate colțurile lumii, Mandinga nu a reușit să obțină un loc între primii zece.

Mandinga, care a interpretat piesa "ZALEILAH", compusă de Costi Ioniţă, a obţinut 71 de puncte. România a primit punctajul maxim (12 puncte) de la Republica Moldova şi a fost pe locul al doilea în clasamentul Spaniei, cu 10 puncte, însă nu s-a mai regăsit pe primele trei poziţii (cu 12, 10 şi respectiv 8 puncte) în clasamentul unei alte ţări. România a mai primit câte 7 puncte din partea Italiei şi Greciei, 6 din Israel şi Azerbaidjan, 5 puncte de la Irlanda şi câte 4 puncte din Portugalia şi Turcia.

Reprezentanta Suediei, Loreen, a câştigat detaşat cu 372 de puncte.Piesa "Euphoria" a fost văzută drept favorită încă de la începerea Eurovision 2012. Pe locul al doilea în finala de la Baku s-a clasat Rusia, cu grupul celor şase "bunicuţe" Buranovskiye Babushki. Locul al treilea a fost ocupat de Serbia, reprezentată de Zeljko Joksimovic.


http://www.facebook.com/fantvr1
http://www.facebook.com/eurovisionromania
http://www.tvr.ro
http://www.eurovision.tvr.ro
http://youtube.com/TVRcanaluloficial

#Eurovision Song Contest 2012 (Event) #Mandinga (Musical Artist) #Zaleilah #TVR1 (TV Network)
Vezi mai multe
0 Comments sort Sortare dupa

Facebook Comments

Up next