Up next


Negresa cu cafea si Amaretto /Reteta de post / Sinem'S Kitchen

2 Vizualizari
admin
0
Data publicare : 09 Dec 2020 / In How-to & Style

Ingrediente:

420g faina
300g zahar
60g cacao
2 lingurite raze bicarbonat
1 vanilie
400ml cafea
100ml Amaretto (sau 1 esenta rom)
120ml ulei
1 lingurita otet
100g nuca macinata

Pentru glazura:

100ml apa
5 linguri zahar
2 linguri cacao
100g maragrina

Preparare:

Intr-un vas amestecam mai intai toate ngredientele solide (faina, zahar, cacao, bicarbonat, valinie) mai putin nuca. Adaugam si ingredientele lichide (cafea, Amaretto, ulei, otet) si mixam pana la omogenizare. La sfarsit adaugam si nuca si o incorporam si pe aceasta.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptor la 170 de grade, circa 40 min. Facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, scoatem tava din cuptor si o lasam la racit. Cand negresa este suficient de rece, o scoatem din tava de cupt si o punem intr-o alta tava intinsa, o portionam si pregatim glazura.
Amestecam zaharul cu cacaoa si omogenizam cu apa. Punem compozitia pe foc si o lasam sa fiarba. Dupa ce a fiert, stingem focul si adaugam margarina taiata cubulete si amestecam pana se topeste. O turnam peste negresa si o intindem pe toata suprafata.

Pofta buna!

*Eu am folosit amaretto, dar pentru cei care tin post, puteti folosi esenta de rom, dar in cazul acesta puneti 500ml cafea in loc de 400ml.

#negresa cu cafea #negresa cu cafea si amaretto #cafea #amaretto #reteta de post #palcinta de post #negresa de post
Vezi mai multe
0 Comments sort Sortare dupa

Facebook Comments

Up next