Up next


-Pinocchio -Teatru de papusi si marionete pentru copii- Momente muzicale din spectacol- Povesti-

0 Vizualizari
admin
0
Data publicare : 28 Feb 2021 / In Other

-Pinocchio -Teatru de papusi si marionete pentru copii- Momente muzicale din spectacol- Povesti-

Celebra poveste a lui Pinocchio este cunoscută si iubită de copiii din intreaga lume. Micii spectatori sunt invitați să redescopere povestea scrisă de Carlo Collodi, intr-un spectacol muzical cu păpuși si marionete, antrenant și educativ. Pinocchio, un baiețel din lemn ce este adus la viață de către Zâna Azurie, se abate de la drumul lui spre școală si ****ește într-o călătorie plină de aventuri și peripeții. Pentru a putea deveni într-o bună zi un baiețel adevărat, trebuie să demonstreze că poate fi curajos, sincer și mărinimos. Vă invităm să descoperiți cum reușește Pinocchio să scape de necazuri, să revina pe drumul cel bun si să devină astfel un băiat adevărat.

Regia: Daniel Burcea
Distribuție actori mânuitori:
Victor Bucur

Andra Mirescu

Daniel Burcea

Pinocchio merge la școală, este un proiect de Educație prin Teatru finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și co finanțat de AFCN ( Administrația Fondului Cultural Național).


Proiectul Pinocchio merge la școală se adresează unei nevoi tot mai pregnante a sistemului de educație din România – abandonul școlar. Conform studiilor, tot mai mulți copii abandonează școală, de multe ori încă din ciclul primar, din diverse motive. Experții în educație afirmă că participarea copiilor la activități culturale poate crește atașamentul faţă de şcoală, reducând astfel rata abandonului școlar. Astfel, scopul proiectului este stimularea interesului elevilor pentru școală și pentru educație, prin redefinirea școlii ca centru cultural ce are ca activitate centrală educația.

Obiectivele proiectului au fost:

Combaterea abandonului școlar și a coeficientului analfabetismului funcțional cu ajutorul educației prin teatru. Pentru atingerea acestui obiectiv, s-a realizat producția spectacolului de teatru de păpuși realizat după basmul „Pinocchio”. Spectacolul a fost prezentat în fața a peste 6000 de elevi din ciclul primar și gimnazial din 35 școli din București și județele Timiș, Ilfov, Giurgiu și Călărași. Fiecare reprezentație a fost urmată de ateliere de teatru forum în care elevii au analizat împreună cu actorii peripețiile prin care a trecut eroul poveștii și au tras învățăminte despre urmările alegerilor făcute și despre importanța de a merge la școală.
Dezvoltarea abilităților în tehnici de educație non-formală prin teatru destinat cadrelor didactice. La cele două sesiuni ale atelierului au participat un număr de 34 de cadre didactice.

Impactul pe termen scurt al proiectului a fost creșterea atractivității evenimentelor culturale în rândul elevilor din zone devantajate din punct de vedere al accesului la astfel de evenimente. Mai mult, în cadrul atelierului de Teatru Forum, copii au identificat problema prezentată – cum eviți ispitele și de ce școala este un element important în viața unui copil.

#-Pinocchio -Teatru de papusi si marionete pentru copii- Momente muzicale din spectacol- Povesti- #Regia: Daniel Burcea Distribuție actori mânuitori: Victor Bucur Andra Mirescu Daniel Burcea
Vezi mai multe
0 Comments sort Sortare dupa

Facebook Comments

Up next