Up next


Programare in 2 minute Interfata vs Clasa abstracta

0 Vizualizari
admin
0
Data publicare : 27 Nov 2020 / In Film & Animation

Programare in 2 minute este un nou tip de articol pe care l-am promis saptamana trecuta pe site-ul https://teknaloji.ro. Versiunea scrisa o sa difere putin fata de cea audio, avand in vedere ca o scriu dupa inregistrare, fara un script in spate.

Pe scurt, programare in 2 minute presupune alegerea unui subiect (la inceput este ales de mine, avand in vedere numarul redus de urmaritori; apoi de voi) pe care incerc sa il parcurg cat mai simplu posibil, in maxim 2 minute.

Pentru primul episod am ales sa vorbesc despre diferenta dintre o interfata si o clasa abstracta. O intrebare clasica de interviu, simpla, insa foarte importanta, care te ajuta sa descoperi usor nivelul persoanei cu care vorbesti (bineinteles, nu e o regula generala) prin probleme pe care si le-a pus de-a lungul timpului.

--------------------------------------------------------------
In primul rand, ce este o interfata?

O interfata este foarte similara cu o clasa, poate contine metode, proprietati, evenimente, indexeri, insa ea reprezinta doar un contract pentru o implementare viitoare.

Interfata vs Clasa abstracta

In primul rand, poate cea mai importanta diferenta este faptul ca printr-o interfata poti avea mostenire multipla, in timp ce printr-o clasa abstracta nu.

O clasa abstracta are constructor, o interfata nu.

O clasa abstracta poate contine membrii statici, o interfata nu.

O clasa abstracta are modificatori de acces, o interfata nu.

O clasa abstracta poate avea o implementare completa, default sau doar o definitie care poate fi suprascrisa, o interfata contine doar o definitie.

Derivand o clasa abstracta obtii o relatie is-a, derivand o interfata avem o relatie de tip has-a.
--------------------------------------------------------------

Acesta a fost primul articol din categoria “Programare in 2 minute”. Sper ca v-a placut! Ca sa mearga algoritmul celor de la Youtube, va astept cu pareri in rubrica de comentarii si un share ca sa ii ajutati si pe altii sa invete programare.

#teknaloji #tehnologie #reviews #finante #bursa #actiuni #dividente
Vezi mai multe
0 Comments sort Sortare dupa

Facebook Comments

Up next